Barbara Čalić
Barbara Čalić
Barbara Čalić
Barbara Čalić

Barbara Čalić

  

 BARBARA ČALIĆvoditeljica, koreograf i plesačica
Rođena  je 21.03.1984.godine u Puli.  U svojoj petoj godini počela se baviti baletom, a kasnije se usavršava i u drugim plesnim disciplinama ( contemporary modern,lyrical, hip-hop, jazz dance …).
Educirala se kod mnogih eminentnih hrvatskih i inozemnih plesača i koreografa.
2004. godine započinje s radom kao voditeljica i koreograf  Plesnog studija  „ Stellium“, gdje je svojim koreografijama postigla zapažene svjetske rezultate.
                

  Svojim koreografijama i plesačima osvojila je:
2005. g. – sa koreografijom „ Istarski tanci“ – koreograf i plesač – u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, izabrana je kao jedna od najboljih koreografija Susreta plesnih ansambala u Sisku, da predstavlja hrvatsku plesnu scenu na susretima „ Živini plesni dnevi“- Velenje, Slovenija, a po odabiru slovenske stručne komisije.


2006.g. – sa koreografijom „ Konfuzija uma“ – koreograf i plesač- također jedna od najbolje ocijenjenih koreografija na Susretima plesnih ansambala u Karlovcu  te ponovno izabrana da predstavlja hrvatsku plesnu scenu u Ljubljani, Slovenija.


2007.g. – na otvorenom prvenstvu Srbije, kao koreograf i plesač, od tri prijavljene koreografije osvaja 2 prva i 1 treće mjesto, te se tim rezultatom plasirala na Europsko prvenstvo.
Na prvenstvu je njezina solo točka „ In the Closet“ osvojila 3.mjesto ( OPEN- solo)  među mnogobrojnim najboljim plesačima Europe.


2008. – 2012.g. – pod ESDU organizacijom , na državnim i svjetskim prvenstvima nastavlja osvajati  nagrade u različitim disciplinama.


2009.g. –nastup na Svjetskom prvenstvu u rukometu


2010. g. –na TREPS Festivalu u Zagrebu,  sa koreografijom „ In this World“,  osvojili su titulu najuspješnije koreografije ( suvremeni plesni izraz), pod ocjenjivanjem stručnog žirija –Dinko Bogdanović, Vlasta Kaurić i Antonijeta Šeketa Gleich.


2012.g. – koreografija „ Who Am I?“( contemporary modern) osvojila je 1.mjesto na ESDU – World Dnce Masters, te je nominirana za najbolju koreografiju u kategoriji contemporary modern. Ista koreografija predstavljala je i hrvatsku plesnu scenu u Ljubljani.


  U plesnom studiju Stellium radila je do 2013.godine, a potom osniva plesni klub "Infinity", u kojem se nastavljaju nizati rezultati:
2013.g. -  na svjetskom prvenstvu ESDU – World Dance Masters osvojili su  jedno 1.mjesto, dva 2.mjesta i jedno 3.mjesto.


2014.g. – na državnom prvenstvu „Dance Star Croatia“ – tri 2.mjesta i četiri 3.mjesta, u različitim disciplinama.

Educira mnoge plesne generacije vodeći seminare diljem Europe (contemporary modern, lyrical i hip-hop).

Iz sportske je obitelji . Otac Dorian je  trener hrvatske reprezentacije i boksačkog kluba Pula, a brat Marko je višestruki državni prvak, hrvatski reprezentativac rangiran na 5. mjesto u svijetu.
U radu sa djecom pomažu joj najuspješnije članice nekadašnjeg Stelliuma, sadašnjeg Infinity-a.

 

Društveni centar Rojc u Puli, 2 kat

Telefon: 098/181-1155

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Website:www.pkinfinity.com